top of page

GEN ve SULFATEQ İşbirliği Anlaşması


 

GEN ve SULFATEQ, Alzheimer Hastalığı ve Nörodejeneratif Hastalıklar için yeni bir tedavi geliştirmek amacıyla nihai iş birliği sözleşmesi imzalamıştır.

Groningen, Hollanda & Ankara, Türkiye – Hücrelerde mitokondri fonksiyonlarını koruyabilen küçük moleküller geliştiren biyoteknoloji şirketi Sulfateq BV ve GMP sertifikalı üretim tesisi ve Ar-Ge merkezlerine sahip Türkiye'nin önde gelen ilaç şirketlerinden biri olan, halka açık (GENIL) GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Alzheimer Hastalığı ve diğer Nörodejeneratif Hastalıklar için yeni bir tedavinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi amacıyla nihai münhasır iş birliği ve lisans sözleşmesi imzalamıştır. GEN ve Sulfateq, klinik öncesi geliştirme programını 2022'nin son çeyreğinde tamamlamayı ve ilk klinik çalışmalara başlamayı planlamaktadır. Her iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanları aşağıdaki açıklamaları yapmıştır:

GEN Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş: “Türkiye'nin önde gelen ilaç şirketlerinden biri olarak, büyüme, inovasyon ve küreselleşme stratejik önceliklerimiz doğrultusunda, Türkiye'de geliştirilen ve üretilen orijinal bir ürünün araştırılmasına başlamış olmaktan heyecan duyuyoruz. Daha önce keşfedilmemiş bir mitokondriyal etki mekanizmasına sahip olan bu tedavi molekülünü dünya çapındaki Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıklara sahip hastalar için geliştirme potansiyelimizi Sulfateq ile güçlerimizi birleştirerek en üst düzeye çıkarıyoruz.”

Sulfateq CEO'su Kees van der Graaf: "SUL-238 araştırma molekülümüzün ciddi potansiyelini fark eden GEN ile attığımız bu adım, Groningen bölgesinde yeni bir ilaç işbirliğinin kurulmasında ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Hem GEN'in sağladığı katkılar ile SUL-238’in klinik araştırma sürecinin hızlanmasından hem de dünya çapında hastalara sağlayacağı potansiyel faydadan dolayı çok heyecanlıyım. Tedavi seçeneklerinin bulunmadığı bu alanda gerçek bir tıbbi ihtiyacı çözmek için ortak bir tutkumuz var.”

1.498 görüntüleme
bottom of page