top of page

GEN Azerbaycan Üretim Tesisi Anlaşması!




1998’den beri sürekli büyüyerek, iş kolumuzu ve faaliyet alanlarımızı geliştirerek sürdürdüğümüz yolculuğumuzu imzaladığımız yeni bir sözleşme ile geliştirdiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. GEN, hisselerinin tamamı Azerbaycan Devleti’ne ait olan Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve SIA Pharmaceutical LLC arasında Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisi kurulmasına yönelik bir hissedarlık sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme ile emin adımlarla ilerlediğimiz global bir oyuncu olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Hisselerinin tamamı Azerbaycan Devleti’ne ait olan Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) şirketimiz arasında imzalanan bu sözleşme uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz Azerbaycan’da GEN’e duyulan güvenin de bir göstergesidir.


Kurulacak bu üretim tesisi ile uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz ve 2016 yılından bu yana temsilcilik ofisimiz bulunan Azerbaycan ilaç pazarındaki faaliyetlerimizi bir üst seviyeye taşımayı ve bunun yanı sıra yıllardır faaliyetlerimizle deneyim kazandığımız CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgesindeki etkinliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.



Bu üretim tesisi Azerbaycan’ın ilk ilaç üretim tesisi olarak Azerbaycan’ın ilaç alanındaki teknolojik gelişimine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu tesis şirketimizin ikinci ve yurt dışındaki ilk üretim tesisi olacaktır.


Ülkemize ve Azerbaycan halkına hayırlı olmasını dileriz.



464 görüntüleme0 yorum
bottom of page