top of page

GEN olarak, Jaguar Health Inc. önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attık.



GEN olarak, Jaguar Health Inc. önemli bir ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attık.


Şirketimiz global büyüme ve inovasyon stratejileri doğrultusunda yeni ürün, yeni üretim-satış-dağıtım ilişkileri/bölgeleri ve bunlarla bağlantılı olarak yeni ortaklık arayışları sonucunda, yenilikçi ilaçlar geliştirmekte olan ve Amerikan Nasdaq borsasında işlem gören Jaguar Health Inc.'e (NASDAQ:JAGX) taraflar arasında imzalanan Hisse Alımı Sözleşmesi uyarınca sermaye artırımına katılım yoluyla %6,70 oranda ortak olmuştur.

 

Jaguar Health Inc. ile ayrıca bir iş ilişkisi tesis edilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre GEN ile Jaguar arasında, Jaguar'ın geliştirdiği ticari ismi Mytesi olan Crofelemer'in US FDA (Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) onaylı endikasyonu olan HIV'le ilişkili ishal başta olmak üzere Crofelemer'in etkili olacağı faz 3 aşamasında olan kanser tedavisi ilişkili ishal de dahil tüm endikasyonlarına yönelik olarak işbirliğine varılmıştır.

 

Bu anlaşma çerçevesinde GEN Crofelemer etken maddeli bitmiş ürünleri üretecek, ayrıca, bahsedilen endikasyonlara yönelik Türkiye, Belarus, Ukrayna, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Rusya ve Gürcistan'da münhasır satış ve pazarlama haklarına sahip olacaktır.

Jaguar Health Inc. ve Grup Şirketleri Hakkında:

 

Jaguar Health, Inc. (Jaguar), özellikle kronik zayıflatıcı ishal gibi semptomları içeren aşırı aktif bağırsakla ilişkili mide-bağırsak rahatsızlığı olan insanlar ve hayvanlar için yağmur ormanı alanlarındaki bitkilerden sürdürülebilir şekilde elde edilen yeni tescilli reçeteli ilaçlar geliştirmeye odaklanmış ticari aşamada bir ilaç şirketidir. Jaguar grup şirketi Napo Pharmaceuticals, çeşitli karmaşık hastalık durumlarında temel destekleyici bakım ve ihmal edilen gastrointestinal semptomların yönetimi için reçeteli ilaçları geliştirmeye ve ticarileştirmeye odaklanmaktadır.

 

Napo Pharmaceuticals'ın krofelemer ilaç ürünü adayı, hedefe yönelik tedavi gören kanserli yetişkinlerde kemoterapinin neden olduğu aşırı aktif bağırsağın önleyici tedavisi için önemli bir ilaç geliştirmeye odaklanmış olup, söz konusu ilacın Faz 3 klinik çalışmalarıyürütülmektedir. Jaguar grup şirketi Napo Therapeutics, 2021 yılında İtalya'nın Milano şehrinde kurulan ve Avrupa'da krofelemer erişimini genişletmeye ve özellikle yetim ve/veya nadir hastalıklara odaklanan bir İtalyan şirketidir. Magdalena Biosciences ise Jaguar ve Filament Health Corp. Ortak girişimiyle mental sağlık için bitkilerden ilaç geliştirenbir girişimdir.

319 görüntüleme0 yorum
bottom of page