top of page

RS Research’e Yatırım Yaptık!



 

Ülkemizde yenilikçi tedavileri ve nadir çözümleri hastalara ulaştıran GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GEN) olarak, kanser hastaları için yeni ilaç adaylarını geliştiren biyoteknoloji girişimi RS Araştırma Eğitim Danışmanlık İlaç San. Tic. A.Ş.’ye (RS Research) yatırım kararı aldık. Yaratacağımız sinerji, RS Research’ün inovatif ilaç taşıyıcı platform teknolojisi ile portföyündeki ilaç adaylarının klinik geliştirme faaliyetlerine hız kazandıracaktır.

RS Research, yeni bir teknoloji ile akciğer, meme, prostat, pankreas ve yumurtalık kanserlerine yönelik klinik öncesi ve klinik çalışmaların farklı aşamalarında olan 5 ilaç adayı geliştirmiştir. Bu yeni platform teknolojisinin kullanıldığı araştırma ürünlerinin daha az yan etki ile birlikte daha yüksek etkilerinin olduğu klinik öncesi çalışmalarda gösterilmiştir. Bu çığır açan teknolojinin kullanıldığı araştırma ürünlerinden en ileri aşamada olanı hali hazırda ilk insan çalışması özelliği taşıyan ve küçük hücre dışı akciğer kanseri (KHDAK) hastalarının dahil edildiği Faz 1 klinik çalışma aşamasına ulaşmıştır.

2020 yılında akciğer kanseri Türkiye’de ve 2 milyona yakın yaşam kaybı ile dünyada en fazla ölüme sebep olan kanser türüdür. GlobalData tarafından yayınlanan araştırmaya göre; 2025 yılı itibariyle KHDAK pazar büyüklüğünün 16,9 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Yoğun araştırmalara ve yenilikçi tedavi alternatiflerine rağmen kanser hastalarının tedavisinde kullanılabilecek etkili tedaviler hala karşılanamamış önemli bir tıbbi ihtiyaçtır. Bu nedenle GEN ve RS Research şirketleri yerli inovatif kanser ilaçları geliştirmeyi ve tüm dünyadaki hastaların bu ilaçlara erişim sağlamasını amaçlamaktadır.

GEN tarafından yapılan bu yatırım GEN’in globalleşme stratejik hedefine de önemli katkılar sunacak değerli bir kilometre taşıdır. Bu araştırma ürünlerinin geliştirilme aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlamasını takiben GEN, Türkiye, Rusya ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) üyesi ülkeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerindeki ülkelerde ticarileştirilmesi için (satış, dağıtım ve pazarlama hakları) öncelik hakkını da elde etmiştir.

1.535 görüntüleme
bottom of page